Наред с Климентина Фърцова, Даниел Върбанов се оказа един от най-коментираните

...
Наред с Климентина Фърцова, Даниел Върбанов се оказа един от най-коментираните
Коментари Харесай

Даниел Върбанов - българският княз от Войната на буквите отблизо

Наред с Климентина Фърцова, Даниел Върбанов се оказа един от най-коментираните през последните няколко месеца артист - още с появяването им в първи епизод на " Войната на буквите " по Българска национална телевизия. И не е по никакъв начин изненадващо. Първо, тъй като двамата млади артисти са в облиците на едни от основните персонажи в сериала - византийската принцеса Мария и българския княз Баян, които бясно се влюбват. Второ, тъй като прелестно изненадаха всички фенове - и със страхотна актьорска игра, и със мощно екранно наличие. А и с всеки идващ епизод продължават да го вършат.

И тъй като с ролята си на най-малкия наследник на цар Симеон Даниел Върбанов бързо съумя се трансформира в любим на цяла България, някак естествено и на нас ни се прииска да понаучим освен това за него. А той изобретателно ни отговори, че има доста неща, които хората не знаят за него към момента, само че избира да ги схванат с времето. Защото един актьор би трябвало да " демонстрира себе си посредством работата си. "

Като актьор Даниел Върбанов определя себе си за любопитен, припрян и разчувствуван, като " някой, влага доста пристрастеност. " Помолихме го да направи същото и за индивида Даниел Върбанов, към което той подходи по-философски.

" Често на подобен въпрос се дава отговор погрешно. Наблюдавал съм го при свои сътрудници. Например някой споделя: " Смятам, съм доста самоуверен ", а аз знам, че е един от най-страхливите хора, които познавам. Затова мисля, че е редно не аз да разказвам себе си, а другите да го вършат. "
 Снимка 611342

Тъй като киното и театърът постоянно са били огромната му обич, в свободното си време Даниел не пропуща опция да гледа нещо ново и забавно, било то филм или режисура. Но и признава, че като човек, който се занимава с това професионално, се пробва да се откъсва от време на време и да се отдава на други обичани занимания. Като картинга да вземем за пример.

Старае се да спортува съвсем всеки ден и обича да прекарва време с най-близките си хора. Тъй като има другари с разнообразни занимания, с всеки прави нещо друго. Така през техните ползи, съумява да опитва и научи нещо ново. " Много елементарно се завладявам, в случай че нещо ми стане забавно. За няколко месеца ставам като енциклопедия на тази тематика. След като преценява, че съм взел задоволително от това занимание, се понечвам с ново. "
 Снимка 611343

Нямаше по какъв начин да не го попитаме за бъдещи мечтани функции и дали има такава, която не би изиграл. Казва, че всичко доста зависи от режисьора, концепцията, сюжетът и това по какъв начин е показана. Има функции, които по едно и също време го притеглят, само че и плашат ненапълно, тъй като носят и почитание, и благоговение към актьорите, изиграли този облик преди този момент. Защото когато някой се е справил доста добре с дадена роля, е по-трудно за идващия " да стъпи " в нея и да се хареса на публиката.

" Много одобрявам да вземем за пример Даниъл Дей-Люис, който е измежду идолите ми. Той ми е като учебник. Хем му се удивлявам, хем се пробвам да го виждам като сътрудник, от който мога да се изучавам. Това е доста значимо за актьорите - да се учим един от различен. "

И от дума на дума за нещата от живота, някак незабелязано стигнахме и до превъплъщението му в българския княз Баян - облик, с който омайност освен византийската принцеса Мария, само че и феновете пред дребния екран.
 Снимка 611344

Колко време имахте за подготовка за ролята си във " Войната на буквите "?

Разбрах, че ще играя ролята на Баян, през април, а фотосите започнаха юни. Така че тези два месеца използвах главно с цел да чета. Прочетох едноименния разказ на Людмила Филипова и всевъзможни исторически обстоятелства, легенди и митове. Проблемът е, че има толкоз доста разнообразни версии за облика му, че малко се объркваш. Затова в един миг стопирах със страничното четене и се концентрирах върху сюжета.

В сериала оптимално са изчистени детайлите на фикция, свързани с другите легенди за Баян, тъй като задачата му е да пресъздаде една достоверна версия на това, което в действителност се е случило, само че по едно и също време с това да покаже за какво и от кое място са тръгнали слуховете, митовете и легендите. Защото в случай че аз потегли да играя Баян магът, който се трансформира във вълк, в действителност може да стане един пародиен облик на някакъв супергерой.

Какви компликации срещнахте?

Физическата подготовка си имаше своите провокации, тъй като имахме езда, бойни подиуми и така нататък. Баща ми твърдеше, че ми е в кръвта да яхвам, защото съм го правил като дребен. Въобще нямах подобен спомен, само че истината е, че още от първия миг, когато се качих на коня, ми хареса и усетих, че бих бил добър в това нещо. Имах обаче единствено един месец, в който да отивам на езда, което, поради уговорките ми, нямаше по какъв начин да се случва всеки ден. А на екран трябваше да наподобява по този начин като че ли цялостен живот съм яздил и то с меч в ръка. Много ми помогнаха и учителите от конна база " Ласкар ". Те бяха с нас и на терен.

Всеки път, когато ролята е обвързвана с някакъв тип умеене, е значимо артистът да се научи да го прави, и то добре - без значение дали приказваме за езда, или свирене на барабани. Така той освен се обогатява, само че дава път на това преоткрито ново аз да излезе от името на новия персонаж. Нещо такова се случи с ездата и с боевете с меч при мен. Придадоха ми самочувствие, което уповавам се, съумях да придам на облика на Баян.
 Снимка 611341

По какво Баян си наподобява с Даниел и по какво се разграничава?

В момента се разграничава по косата, само че истината е, че в действителност много си приличаме (смее се). Общо взето, единствената разлика сред мен и Баян са събитията, в които се намираме.

Ако би трябвало да съм безусловно прям, в някакви моменти се усещах, че разгадавам на това да мисля и обмислям от името на най-малкия ми брат. Той по някакъв метод ми припомня на Баян. Често се питах, до момента в който чета сюжета: " Това брат ми по какъв начин би го споделил? Тук по какъв начин би реагирал? " И тъй като имам ясна визия брат ми какъв човек е, тъй като доста добре го познавам, Баян някак естествено стана част от мен.
 Климентина Фърцова,
Климентина Фърцова - византийската принцеса от " Войната на буквите " от близко

Младата актриса за сериала, за Деймиън Шазел и за провокациите на работата пред камера

А какво най-вече харесвате в Баян?

Харесва ми, че се бори за това, което има вяра, че е вярно. Упорит и смел е. Готов е да рискува доста, с цел да отбрани или реализира това, което счита, че е редно.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР